ÁFSZ rendelési tudni való

ÁFSZ .

(Cég)név: Antal Károly ev.

Cím: 3300 Eger, Régi Cifrakapu út 18.

Tel.: 0630/2848670 E-mail cím: kari1212@freemail.hu

Weboldal címe: Adószám: 60411619-1-30

Cégjegyzékszám: 20715884

Bankszámlaszám: 10403507-50526883-56541006

Kapcsolattartó neve: Antal Károly E-mail címe: kari1212@freemail.hu

Tel. száma: 0630/2848670

Facebook: https://www.facebook.com/

Általános Szerződési Feltételek 

 Antal Károly egyéni vállalkozó működteti.
Székhelye: 3300 Eger Régi Cifrakapu út 18 
Képviselőjének neve: Gulyás Piroska telefonszáma: 06-30-489-1088 
Telefonos ügyfélszolgálati ideje:

Hétfő-péntek 9.00-14.00 óra között. 
E-mail címe: kari1212@freemail.hu 
Számlaszáma: 10403507-50526883-56541006 
Adószáma: 60411619-1-30 


A rendelés teljesítéséhez alábbi adatok megadására van szükség: Név, céges név adószámmal, amennyiben arra kéri a számlát, E-mail cím, Telefonszám, Számlázási cím, Szállítási cím, ha az eltér. A regisztrációt követően a rendszer azonnal belépteti, később személyes azonosítója és jelszava segítségével tud belépni az oldalra. Adatait bármikor ellenőrizheti, törölheti, ill. módosíthatja az ‘Fiókom ‘menüpont alatt, de egy elküldött megrendelést követően ezen adatok már nem módosíthatók, ezért kérjük, hogy megrendeléskor az adatok pontosságára fokozottan figyeljen. A számlázási adatoknál Cégnév megadása esetén is kérjük a Vezetéknév és Keresztnév megadását, ezek nem fognak rákerülni a céges számlára. 
Céges vásárlás esetén kérjük adja meg a cég adószámát is. Vásárlás során fenntartom a jogot, hogy ellenőrizzem a megadott adatok valódiságát. 

Termékek megrendelése: A termékek megrendeléséhez a kiválasztott árucikkeket – a mennyiség megjelölése után 

Felvilágosítás,felmerülő bármely kérdés, illetve, esetleges probléma esetén kérem, keresse a 0630/489-1088 vagy 0630/284-8670 -es számon.

Vételár: A Termékek mellett feltüntetett árak tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót (ÁFÁ-t). Nem tartalmazzák azonban a szállítás költségeit. A webáruházban futó akciók egymással nem összevonhatóak. Fizetési módok A fizetési módot a megrendeléskor választhatja ki. A fizetés történhet készpénzben vagy bankkártyával (utánvéttel), átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel. Futárral történő csomagküldésnél a készpénzes fizetés a futárnak utánvétnek minősül, tehát a rendelésnél az utánvétes fizetést kell választani. A fizetési módoknál kiválasztható online bankkártyás fizetés a weboldalon történő azonnali bankkártyás fizetést jelenti.Előre utalásos fizetési mód választása esetén a termékek szállítását csak azt követően kezdjük meg, miután a fizetendő összeg bankszámlánkra beérkezett. 
 Átutalás esetén a következő bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét: 
 Antal Károly e.v. 10403507-50526883-56541006. Kérjük átutaláskor a Közlemény rovatba a megrendelés visszaigazolásakor kapott megrendelés számot szíveskedjék feltüntetni. 
Ha a megrendelt áru vételára 1 héten belül nem érkezik meg cégünk számlájára, úgy megkíséreljük felvenni Önnel a kapcsolatot, hogy tisztázzuk a nem fizetés okát. Ha a kapcsolatfelvétel nem sikerül, a megrendelést töröljük és erről elektronikus üzenetet (emailt) küldünk. Minden rendelés esetében a kiállított számla megfelel az ÁFA tv. ill. PM rendeletekben előírt kötelezettségeknek! 

Csomagolási költség: A megrendelt termékek csomagolásáról mi gondoskodunk, külön költséget nem számolunk fel. 
A távollevők közti szerződés A megrendelés összeállításával és elküldésével és annak az kari1212@freemail.hu e-mailen történő visszaigazolásával a 45/2014.(II. 26.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre Antal Károly(székhely: 3300 Eger Régi Cifrakapu út 18. Adószám: 60411619-1-30) mint, 
Szolgáltató, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint: A Szállító köteles a Vevő által a Megrendelőlapon kiválasztott termékeket az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szállító köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot a Vevővel a további egyeztetések érdekében. Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és a Szállító által a megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat – mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza – kézbesítő részére kifizetni, kivéve ha bankkártyával online, vagy banki előreutalással már kifizette. 

A vevőnek jogában áll – a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt – a megrendelését visszavonni. Ez esetben a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást telefonon jelezheti a 06-30-489-1088-as telefonszámon, vagy emailben a kari1212@freemail.hu címen. 
A honlap használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve magyar, az ily módon kötött szerződéseket elektronikusan tárolom és sorszámmal látom el, ami nem más, mint a Megrendelési szám. Korábbi megrendeléseihez az áruházba való belépést követően bármikor Ön is hozzáférhet, a „Fiókom” menüpont alatt. Az esetleges jogviták elbírálására Felek az Egri Járásbíróság illetékességét kötik ki. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014.(II. 26.) Kormányrendelet szabályai az irányadóak. 

Szállítási feltételek Személyes átvétel: 3300 Eger Régi Cifrakapu út 18. 
Nyitvatartás: hétfő-péntek 9:00-14:00,(Rendelésekre, árú kiadásokra vonatkozik!) 
egyéb időpontban egyeztetés szerint. Fizetés banki átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel rendeléskor, vagy készpénzzel a helyszínen. A megrendelt termék abban az esetben vehető át személyesen, ha előtte e-mailben vagy telefonon egyeztetünk az átvétel időpontjáról.

Házhozszállítás: A megrendelt árukat Magyarország egész területén házhoz szállítjuk a Magyar GSL futárszolgálat segítségével az alábbi díjszabással: 
 10kg-ig 15kg-ig 25kg-ig 50kg-ig 80kg-ig 100kg-ig Házhoz kézbesítés 
  1290Ft 1690Ft 2090Ft 3690Ft 6290Ft 6990Ft   
 

Házhoz szállítás esetén kérjük, hogy olyan szállítási címet adjon meg, ahol át tudják venni a csomagot. Házhoz kézbesítés: Az GSL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az GSL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az GSL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Az GSL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését.   A kiszállítás napjáról minden esetben a futárszolgálat értesítést küld e-mailben vagy sms-ben a kiszállítás előtti nap. A kiszállítás előtti telefonos értesítést a szállítási költség nem tartalmazza, de az e-mail-en kapott fuvarlevélszám segítségével egyeztetni tud a futárszolgálat ügyfélszolgálatával. Reklamáció Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha sérült a csomagolása, vetessen fel jegyzőkönyvet. 

Elállás jog: A vásárló az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szerint. Az áru ellenértékét a vállalkozás (Antal Károly)) köteles haladéktalanul, de legkésőbb a termék visszaszolgáltatásától számított 14 napon belül visszafizetni. 
A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket és köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni. A vállalkozás köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni. 
Ha a megrendeléskor a vevő nem a vállalkozás által felkínált legolcsóbb szállítási módot választotta, akkor is csak a felkínált legolcsóbb szállítási díjnak megfelelő összeget köteles visszatéríteni számukra a vállalkozás. 
 Nem számít szállítási módnak, ha a vállalkozás üzletében is van mód a termék átvételére ingyen. 

Visszatartás joga: a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az elállással érintett termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a fogyasztó vissza nem szolgáltatta részére a terméket, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte. Elállásra vonatkozó igényét e-mailben, postai úton vagy személyesen kell bejelenteni. Kérjük a vásárlót, hogy a csomagot ne értéknyilvánítással adja fel, ne küldje vissza portós vagy utánvétellel terhelt csomagban, mert ezeket nem áll módunkban átvenni.

Vásárlónk nem gyakorolhatja az elállás jogát: olyan áru értékesítése esetén, amely a vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a vásárló kifejezett utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §-ban foglaltak szerint. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni, az elállási jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni, ezen jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez a megrendelő részéről (Polgári törvénykönyv 5. §.). 
Garancia:  Amennyiben sófalat építet,1 év garanciát, vállalok./ Ha az megrendeltetésszerűen van használva/ 
Reklamáció esetén az áru visszaküldésére csak előzetes egyeztetést követően kerülhet sor. Amennyiben a reklamáció jogos, kérésére az árut kicserélem vagy ellenértéket visszatérítem. 
Az árut kérem az alábbi címre visszaküldeni: 3300 Eger Régi Cifrakapu út 18 
A visszaküldéshez kérjük mellékelni a számlát, valamint adja meg az ellenérték visszafizetésére szolgáló bankszámlaszámot, illetve címet, nevet és telefonszámot.
Ezen adatok hiányában a visszaküldést nem áll módunkban figyelembe venni. 
Az áru visszaküldésének költségei a vevőt terhelik. Utánvéttel történő visszaküldést nem áll módomban elfogadni. Az ellenérték legkésőbb 30 napon belül kerül visszafizetésre az esetleges költségek levonásával. 

Adatvédelmi nyilatkozat:  Antal Károly egyéni vállalkozó a vásárlók adatait kizárólag a megrendelés nyilvántartása és teljesítése érdekében rögzíti és azokat az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően kezeli. A Egyensúly-sziget nem adja át a rögzített adatokat harmadik fél számára. Adatok átadása harmadik fél részére csak megrendelés ill. szállítás teljesítésének érdekében történhet (pl. szállítást végző alvállalkozó részére). 
 Ilyen esetekben a partnereinktől elvárjuk, hogy az adatokat bizalmasan, a törvényben előírt rendelkezéseknek megfelelően kezeljék. 
Részletes tájékoztatás az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓBAN található. Hírlevél A egerparajdiso.hu akcióiról és híreiről igyekszünk rendszeresen tájékoztatni vásárlóinkat havi hírlevél formájában. Ezért az Ön figyelmébe is ajánljuk ingyenes hírlevél szolgáltatásunkat, melyre az e-mail címe és neve megadásával iratkozhat fel a főoldalon, illetve személyes adatai között is beállíthatja. 
Felhívom figyelmét, hogy az Általános Szerződés elfogadásakor a hírlevélre való feliratkozást is elfogadja. Amennyiben nem kíván a jövőben hírlevelet kapni, a webáruház alján a „Hírlevél leiratkozás”-ra kattintva leiratkozhat. Köszönjük érdeklődését. 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A jelen tájékoztató célja, hogy rögzítse a www.egerparajdiso.hu webáruház (a továbbiakban weboldal) üzemeltetője, Antal Károly. (a továbbiakban Szolgáltató) által alkalmazott adatvédelmi és –kezelési elveket és a Szolgáltató adatvédelmi és -kezelési politikáját, amelyet a Szolgáltató magára nézve kötelezőnek ismer el, mivel a Szolgáltató célja, hogy a lehető legteljesebb mértékben biztosítsa a weboldalon regisztrált felhasználók személyes adatainak védelmét. A weboldal használatával, valamely szolgáltatásának, alkalmazásának igénybevételével a Felhasználó hozzájárul, hogy személyes adatai kezelésére a jelen Adatkezelési Tájékoztató II. FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK A jelen tájékoztatóban használt kifejezéseket az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban Info törvény) értelmező rendelkezései között meghatározott fogalmak szerint kell értelmezni az alábbiak szerint. 

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.
Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy (jelen tájékoztató esetében a Felhasználó); Hozzájárulás: Az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat) rögzítése; Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza,az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja (jelen tájékoztató esetében a Szolgáltató) 
Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele; Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele. 
Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges; Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából; Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából; Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazáshelyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik; Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi; III. ADATKEZELÉS ELVE A Szolgáltató a rögzített személyes adatokat a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályokkal – így különösen az Info törvénnyel – összhangban, a jelen tájékoztatónak megfelelően kezeli. IV. ADATKEZELÉS JOGALAPJA A weboldal működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos adatkezelés során a személyes adatok felvétele és kezelése az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul. A Felhasználó a hozzájárulást a weboldal szolgáltatásának igénybevételével (regisztrációval) adja meg. A Szolgáltató jogosult a Felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám célú levelet küldeni, amennyiben a Felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult illetve az Általános Szerződési Feltételeket elfogadta. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználó által a regisztrációkor, illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak, illetőleg helytállóak. A Felhasználó az előző pontban hivatkozott önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a Felhasználó részére több hírlevelet, illetőleg egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli a Felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül. A felvett személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a Szolgáltató a rá vonatkozó jogi kötelezettség (így különösen a számviteli kötelezettség, Felhasználóval létrejött szerződéses kötelezettség) teljesítése céljából, illetve saját vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti. V. A KEZELT ADATOK KÖRE A Szolgáltató az általa nyújtott szolgáltatás teljesítése során és azt követően a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján a Felhasználó alábbi személyes adatait kezeli: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím és a szállítási cím. A személyes adatok valódiságáért, pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel. VI. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA A Felhasználó személyes adatai kezelésének célja a weboldalon elérhető szolgáltatás nyújtása, ennek keretében különösen: a Felhasználó regisztrációja, a szolgáltatás teljesítése, illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása, a számviteli kötelezettségek teljesítése; a IV. pontban foglalt hírlevél és reklám célú levél küldése és a Szolgáltató egyéb jogi kötelezettségének teljesítése. A Szolgáltató illetéktelen harmadik személyeknek a Felhasználó személyes adatait nem szolgáltatja ki. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.” VII. ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA, ADATOK MÓDOSÍTÁSA, TÖRLÉSE, TILTAKOZÁS AZ ADATKEZELÉS ELLEN. A Szolgáltató a szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban kezelt személyes adatokat az adatkezelés céljának megvalósulásáig kezeli. A regisztráció során megadott személyes adatait a Felhasználó a weboldalon történő belépését követően bármikor módosíthatja. A Felhasználó a kari1212@freemail.hu e-mail címre küldött elektronikus levél útján kérheti személyes adatai törlését a Szolgáltatótól. A Felhasználó személyes adatait az érintett kérelme nélkül is törli a Szolgáltató, ha annak kezelése jogellenes, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte, vagy ha az adatkezelés hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki. Törlés helyett a Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot kizárólag addig kezeli a Szolgáltató, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárja. A Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően a Szolgáltató a jogszabályban foglalt kötelezettségeinek (így különösen a számviteli kötelezettségek) teljesítése érdekében a továbbiakban is kezelheti az érintettre vonatkozó személyes adatokat. Elektronikus levél útján,- ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve az ún. kötelező adatkezelés esetét; – ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint – valamely törvényben meghatározott egyéb esetben. Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha az érintett az adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a 15 napos határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el. 
Ha az adatátvevő jogának érvényesítéséhez szükséges adatokat az érintett tiltakozása miatt nem kapja meg, az értesítés közlésétől számított 15 napon belül, az adatokhoz való hozzájutás érdekében bírósághoz fordulhat az adatkezelő ellen. Az adatkezelő az érintettet is perbe hívhatja. Ha az adatkezelő az értesítést elmulasztja, az adatátvevő felvilágosítást kérhet az adatátadás meghiúsulásával kapcsolatos körülményekről az adatkezelőtől, amely felvilágosítást az adatkezelő az adatátvevő erre irányuló kérelmének kézbesítését követő 8 napon belül köteles megadni.
Felvilágosítás kérése esetén az adatátvevő a felvilágosítás megadásától, de legkésőbb az arra nyitva álló határidőtől számított 15 napon belül fordulhat bírósághoz az adatkezelő ellen. 
Az adatkezelő az érintettet is perbe hívhatja. Az adatkezelő az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, vagy a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította. VIII. TÁJÉKOZTATÁS KÉRÉSE 
A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által a weboldal szolgáltatásaival összefüggésben kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról a kari1212@freemail.hu , vagy a 0630/489-1088 telefonszámon. 

A Szolgáltató a Felhasználó kérelmére tájékoztatást ad a Felhasználóra vonatkozó, az adott szolgáltatással összefüggésben általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. A szolgáltató köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes. A korábban a Szolgáltató részére megadott e-mail címről érkezett igényt a Szolgáltató a Felhasználótól érkezett igénynek tekinti. Egyéb e-mail címről, valamint írásban benyújtott igények esetén a Felhasználó akkor nyújthat be igényt, ha megfelelően igazolta felhasználói minőségét. IX. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A Felhasználó jogérvényesíti lehetőségeit az Info törvény, valamint az 1959. évi IV. tv. (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.) 
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.