Egészség védő termékek, vitaminok

Egészséget védő készítmények

Mi a Székelygyümölcs?   A Székelygyümölcs egy védjegy, amely az udvarhelyszéki gazdák kétkezi munkáját értékeli fel, a természeti sokszínűség megóvását pártolja, ugyanakkor garantálja a gyümölcstermékek minőségét és sokszínűségét. Az itt megtalálható lekvárok, szörpök és gyümölcslevek nem tartalmaznak adalékanyagokat. A termékek székelyföldi hagyományos gyümölcsökből, illetve erdei gyümölcsökből készülnek hagyományos recept szerint. Közeleg a tél, igyekezzünk minél több C vitamint bevinni szervezetünkbe, ezzel erősítve az immunrendszerünket.       Jelenlegi időszakban, a vírusok miatt, és az infulenza idején érdemes jó felturbózni a szervezetet. /ha már elkaptuk, sajnos késő… de ez egy hosszabb történet/

Össze írtam Önnek a legjobb, természetes C vitamin forrásokat.

100 g homoktövis – 700 milligramm C vitamin LEGJOBB 100 g csipkebogyó – 426 milligramm C vitamin 100 g fekete ribizli – 200 milligramm C vitamin 100 g paprika -180 milligramm C vitamin 100 g petrezselyem – 100,130 milligramm C vitamin 100 g narancs – 45 milligramm C vitamin

Miért jobb a természetes C-vitamin a szintetikus vitaminoknál?

A vitaminkészítményekben található szintetikus (mesterségesen elállított) aszkorbinsav soha nem fog olyan jól felszívódni, mint a természetes forrásokból származó C-vitamin  A természet ugyanis úgy alkotta meg a vitaminokat, hogy a vitaminforrásokban a vitamin felszívódásához szükséges egyéb faktorok (antioxidánsok, felszívódást segítő ásványi anyagok stb.) is megtalálhatók.

Termékeink hidegen sajtolva készülnek így teljes mértékben megőrzik C vitamin és más hatóanyagok tartalmát. Minden termék , havi adagban értendők. Ha többet szeretne fogyasztani, egyes termékekből reggel, este is lehet. Vásárlás esetén minden praktikát, tanácsot elmondok.

Megtalálja az üzletet Eger Régi Cifrakapu út 18.
Telefon 0630 4891088.
Rendelését a GSL. futár szolgálattal lehetséges.

Havasi hidegen sajtolt termékek!

Kivonatok: 0,50 dl.   2200 Ft

Homoktövis velő, Feketeáfonya, vörösáfony, feketeribizli kivonatok.

Jamok, lekvárok: 320 -330 g.  1800 Ft

Csipke lekvár, feketeribizli, feketeáfonya, vörösáfonya jam. 

Szörpök:  0,50 Dl.  1600 Ft

Levendula, feketeáfonya, feketeribizli, fenyő rügy, fenyő toboz (4 évente terem..), csipke, citromfű, erdei szamóca (málna), bodza szörpök. Szintén hidegen sajtolva készült termékek, ezálltal a vitaminok, ásványi anyagok többszöröse a főzöttnek. Felbontás után hűtőbe kell tenni. 

Áfonya Lekvárok, szörpök, kivonatok A kézzel begyűjtött és régi recept szerint feldolgozott erdei áfonya a székelyföldi havasokban, erdők szélén lankásokban, illetve árkokban termett. A népi gyógyászatban rendkívül nagy megbecsülésnek örvend magas káliumtartalma miatt. Ugyanakkor van benne kalcium, vas, magnézium, mangán,   cink, kén, foszfor, C-vitamin. Szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve a látószervek különféle betegségeinek gyógyítására használják. Az áfonya jó vértisztító, nagyszerű az ekcéma, kiütés, pikkelysömör és más bőrbetegségek kezelésére.