Köpölyözés

Köpölyözés, vákuum masszázs

Dr. Van der Jin kínai professzor, több mint 40 éves tapasztalata alapján azt mondta: 

“Amit gyógyszerrel meg lehet gyógyítani, azt köpölyözéssel is meg lehet ” – sőt – “köpölyözéssel azt a betegséget is gyógyítani lehet, amit gyógyszerrel nem.”

Köpölyözés

Köpölyöző kezelés esetén test távolabbi pontjaiból a kezelés területére áramlik a vér, a köpöly alatt a bőr kimagaslik és a vérbőség hatására élénkpiros lesz. Az erős szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, az erekbe friss vér és több oxigén áramlik, beindul a méregtelenítés. A kötőszövetek megtisztulnak a felhalmozódott salakanyagoktól.

A köpölyözés ősi terápia. Már i.e. 3000 évvel ismert volt Mezopotámiában, írásos emlékek szólnak a köpölyözésről az ókori Görögországban, az ókori Rómában, de megtalálható a kelta vagy dravida kolostorok gyógymódjai között, illetve ókori kínai orvosi könyvben is említik.

A köpölyözés egy vákuumterápiás módszer, amely Magyarországon is a régmúlttól napjainkig használt gyógymód, melyet régen nagyanyáink használtak, s napjainkban újra reneszánszát éli.

Manapság a régi gyógymódokat tanulmányozó és azokat felelevenítő természetgyógyászok és orvosok alkalmazzák a módszert.

Nagyanyáink rendszerint fogtak egy csészét, meggyújtottak egy darab papirost, és beletéve a csészébe, arra a területre borították, ahol a fájdalmat érezték. A hő hatására a csésze alatt keletkezett vákuum megtapasztja a csészét a bőrön. Hatására a hajszálerek kitágulnak, vérbőség keletkezik. A test távolabbi pontjairól a köpölyözés helyére áramlik a vér. Erre a szervezet úgy reagál, hogy elkezdi termelni az új vért. Csökken az erekben a belső nyomás, az erek külső falára így a testnedvek tudnak nagyobb nyomást gyakorolni, ami a vér pH-ját az egyensúly felé tereli.

Főleg tüdő és reumatikus betegségek, meghűlések gyógyítására, kelések, gennyedések kitakarítására használták.

A köpölyözés eredményesen használható az alábbi betegségek esetén: influenza, vírusfertőzések, mellhártya-, tüdőgyulladás, légszomj, izomfájdalmak, reumatikus betegségek, vegetatív jellegű idegesség, menstruációs fájdalmak megszüntetésére, csökkentésére. Nagyon hatásos méh-, kullancs-, stb. csípések esetén is.

Méregtelenítő hatása miatt eredményesen használhatjuk betegségek megelőzésére is. A köpölymasszázzsal csodákat érhetünk el a lelki és testi frissesség visszaállításában.Kozmetikai szempontból a köpölyözési technika nagyon hatékony fegyver a narancsbőr ellen is, illetve segít a test különböző részein kialakult nemkívánatos zsírlerakódások eltüntetésében.

Mivel használata során az erek kitágulnak, s felgyorsul a szövetekben a vér- és nyirokkeringés, így javul a leromlott alapanyagcsere, a vákuum hatására a zsírsejtek jelentős része a feszültség hatására szétpattan, a zsír kifolyik, és a nyirokkeringéssel távozik. Hatását tovább erősíti, ha különféle növényi olajokat, illóolajokat, krémeket használunk, mivel a fokozódó vérkeringés során azok ható anyagai is így jobban fel tud szívódni a bőrbe és eljutni a mélyebb rétegekbe is.                                             

Köpölyözés

Nem javasolt a köpölyözéses kezelés az alábbi esetekben:

  • Lázas állapotban,
  • Bőrfekélyek,
  • Akut szívelégtelenség,Fejlődő gümőkór,                                            
  • Vérzéssel járó betegségek,
  • Vérzékenység,
  • Fertőző betegségek,
  • Terhes nők hasi részén 
  • Menstruáció idején