Sókristály ezer arca

Vannak akik szeretnének otthonukba csempészni egyéb okokból Parajdi sóból, hatékony megoldást. Most pár példát szeretnék mutatni milyen fajta megoldások lehetnek. Most frissen hozott sótéglából lehet ötletelni.

Sótégla kemence
Sófal
Sófal

 Parajdi só hatásai. A különleges tisztaságú parajdi só számtalan egészségjavító előnnyel bír.

Ön hallott már róla? 

                  Most megtudhatjuk, mennyi mindenre jó!

Akár nemzeti kincs is lehetne az Erdélyből származó parajdi só, mégis sokan azt sem tudják, hogy a „világon van”.

    Ez a só az egykori Pannon-tenger kiszáradásakor keletkezett, és lent a mélyben az érintetlen környezet miatt meg tudta őrizni tisztaságát.  

A parajdi sót kézzel bányásszák és aprítják. Ennek a kiváló minőségű, tiszta sónak nagyon magas, 97% körüli a nátrium-klorid tartalma, szemben a kereskedelmi forgalomban kapható társaival, melyek többsége nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezetünk számára nem annyira előnyös kálium-kloridot.

Sófal
Kősó
Szállítás

Rendkívüli tisztasága miatt semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz, így nincs benne az E536 jelű (kálium-ferrocianid) csomósodásgátló vegyület sem, ami a kereskedelmi forgalomban lévő sók szinte mindegyikében megtalálható. Tisztasága mellett fontos tulajdonsága, hogy 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.  

Megpróbálok mindenkinek eleget tenni hogy amit mi megtanultunk a Parajdi sóbányán belül is a laboratóriumban, orvosok javaslatait és elhozzuk mindenki számára elérhető áron a PARAJDI SÓ GYÓGYHATÁSÁT. 

Gulyás Piroska

MÉG TÖBB TUDNI VALÓ: 
A sónak, a szervezetünkben a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van, például: A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül.

Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.

A só védi a sejteket és különösen az agysejteket az elsavasodástól.
A só kiválóan ápolja és védi bőrünket. Testünk egészét kívülről bőr borítja. Mintegy 2 m² felületével és kb. 2 kg súlyával a legnagyobb szervünk. Bőrünk nemcsak érzékszerv, hanem felépítéséből adódóan védő szerepet is betölt. Véd a mechanikai behatásoktól, szabályozza a test hőmérsékletét. A bőr mirigyeinek savas vegyhatású váladéka kémiai védőburkot képez fertőzések ellen. Bőrünk fontos szerepet tölt be a mindennapi közérzetünkben és emberi kapcsolatainkban. Bőrünk problémái illetve betegségei -mivel egy látható szerv- különösen kihat közérzetünkre. Egy pattanásos, mitesszeres bőr csúfolódás tárgyává válhat, ami később komoly személyiség zavarhoz vezethet.

A sóval kezelt bőrápolás javíthat közérzetünkön és betegségeket előzhetünk meg vele.

A vesének szüksége van sóra, a túltengésben lévő savak leépítésére és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény egyre jobban elsavasodik. 
A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében.                      A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni.

A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben, a só megnöveli a vér mennyiséget. Akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt.                  A dehidratáció gyengíti az immunrendszert. 

A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.

Futás

Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. A víz : só aránya nagyon fontos.             Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű.     Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse. 

A só fontos alvás zavaroknál, egy természetes altató. 
Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat. 
A sejteknek szükségük van sóra, a hidroelektromos energia fejlesztéséhez. Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.

A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában. 
A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. 
A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában.   A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (Asztma, Emfizema- tüdőtágulat, Mukoviszidose)

A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést. 
A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához. 
A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be. 
A só megakadályozza az izomgörcsöket. 
A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez. 
Az osteoporose- csontritkulás- egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza. 
Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez. 
A só mivel szerepet játszik a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok.                                                   Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.                                                                                                                                          
A só fontos a libido megőrzésében. 

A só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.  A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől. 

Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok Kálium. A Magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán- sportitalok asztma rohamokat okozhatnak. 

Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a Nátrium és Kálium egyensúlyát fenntartsuk. 

Az elmúlt években rohamosan nőtt az asztmások és allergiások száma: a gyerekek 4-5 százaléka asztmás, 10-12 százalékuk allergiásgyógyszeres kezelés tovább terheli az elgyengült immunrendszert, sokan a természetes gyógymódokat keresik.

Képtalálat a következőre: „tüdőre ható só képek”

A sóbarlangok különleges tulajdonságaira már az 1800-as évek közepén felfigyeltek, amikor kiderült, hogy a sóbányákban dolgozó munkásoknál nem alakult ki tüdőbetegség, sőt a méh- és a prosztataproblémák száma is elenyésző volt. Ezt követően számos kutatás igazolta alkalmazásának előnyeit, különösen krónikus hörghurut és más légúti betegségek esetében. A só-terápia nagy előnye, hogy már gyermekkortól alkalmazható, sőt, a várandósság időszakában is beválik légúti fertőzések, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.
A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.        A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő.

A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás.-mondta el dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gyermektüdőgyógyásza. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek.
A kúra megelőzésre is alkalmas. A nagy porral járó munkavégzés, a dohányzás, a nagyvárosi légszennyezettség mind-mind indokolhat egy kezelést, mellyel megelőzhető a légúti betegségek kialakulása.  

Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.

Torna
Képtalálat a következőre: „tüdőre ható só képek”

                      Só Ivókúra

Kezelje a problémát belsőleg is!
A parajdi sós ivókúra salaktalanító, méregtelenítő hatású.                A sóoldatos ivókúra képes “kimosni” a szervezetünkből a Nehézfémeket, a káros és a méreganyagokat. (nagyon -nagyon fontos)!  A felszakított salakanyagok okozhatnak egy kezdeti rosszabbodást, viszont gyorsabb utána a gyógyulás. A parajdi sós ivókúra gomba-, csíra- és vírusölő hatású(pl. herpesz, hüvelygomba). A megfelelően tartott sóoldatos ivókúra a szervezet öngyógyító erőit aktivizálja bőrbetegségek, anyagcserezavarok, emésztési problémák, vese gyulladása és hólyag megbetegedéseknél 

Miért érdemes kipróbálni a parajdi sós ivókúrát? 

Ivás

A parajdi só a gyógyító rezgés közvetítésével megszünteti szervezetünkben az energiahiányt, így gyorsabban gyógyulunk meg. A só ivókúra az elektrolit háztartásunk javításával pozitívan befolyásolja a keringést a testünkben. Ezzel segíti a koncentrációs képességünket, elmulasztja a krónikus fejfájást, megszünteti az alvászavart.

A parajdi sóoldatos ivókúra az anyagcsere serkentésével pozitívan hat az anyagcserezavar okozta betegségeknél (pl. cukorbetegség, túlsúly stb).     A sós ivókúra kiegyenlítően hat mind a magas, mind az alacsony vérnyomásnál. Kiegyenlítőleg hata sav-lúg háztartásunkra is, ezáltal segít megszabadulni az elsavasodás okozta gombás fertőzésektől(pl. hüvelygomba, körömgomba).

A parajdi só szervezetünk természetes gyógyszere. Ionizálja testünk elemeit, ezzel feltöri a molekula kapcsolatokat. Ezután szervezetünk már képes azokat az anyagcserében kiválasztani. Ennek köszönhetően fellazulnak a különböző lerakódások a plakkok, elmeszesedések, vese illetve epekövek, reumás lerakódások, köszvény. (Tüdő gyógyász szavai)

Alkalmazható allergia, szív- és keringési panaszok, alvászavar, stressz esetén. Alkalmazható még bőrápolásra, fog- és szájápolásra.

A sós ivókúra alkalmazása

A kész 26 %-os kristálysó oldatból tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű, pl.: 2 vagy 3 dl jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy klórmentes tisztított vízzel. A kanál lehetőség szerint legyen fa vagy porcelán.
Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.Ha valakinek ez túl tömény, akkor a teáskanálnyi 26 %-os sóoldat mennyiséget 1 liter vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az ivókúrát kezdetben cseppenként is adagolhatja, mellette a napi víz mennyiséget megnövelve. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás eléréséhez.

A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgését fenntartani.                                                                

Képtalálat a következőre: „tüdőre ható só képek”

A sós ivókúrát bármeddig tarthatjuk. Az “ivókúra” szó elvileg itt NEM helyes kifejezés, ugyanis a sós oldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk az Egészséges Életmód és Megelőzés érdekében. Nem csak a sóval kapcsolatosan hanem a fogyás sem “fogyókúra”! Betegségek megelőzése, ha viszont már sajnálatos módon kialakult, az sem kúra!!! Ugye ez is igaz? 

Gyerekeknél és csecsemőknélelég néhány csepp a sóoldatból.
A telített 26 %-os sóoldat elkészítése:
Tegyük a parajdi sókristály darabokat egy üvegbe, pl. befőttes üvegbe vagy üvegkancsóba. Töltsük fel az üveget annyi jó minőségű, szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított, klórmentes vízzel, hogy bőven elfedje a sókristályokat.

A só és víz aránya= 1: 3,

például: 1 kg sóhoz 3 liter, 0,5 kg sóhoz 1,5 liter víz szükséges.      A víz mennyiségét részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz.           Pl.: az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük, a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük.                                                                                                 A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy telített 26 % – os sóoldatot kapunk.                                                                                                     A sókristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat.     

Az oldat telítettségét jelzi a benne levő fel nem oldódott sókristályok jelenléte. A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak.                                                                                        

Parajdi sópárna: 

Képtalálat a következőre: „parajdi só párna képek”

Mi az a sópárna?
A sópárna egy len vagy filcanyagú, mely tartalma 1 kb. kg Parajdi só, levendula gyógynövénnyel. A Parajdi só rendkívül jó hővezető, illetve hőtartó képességgel bír, így hosszú időn keresztül képes ugyanazt a hőmérsékletet leadni.
Mire jó a sópárna?
Meleg sópárna: középfülgyulladás,vesefájdalmak,
máj és epe panaszok, degeneratív ízületi fájdalmak,hátfájás
izomfájdalmak, görcsök
Hideg sópárna: köszvény,rándulás,zúzódás,ficam
A sópárna alkalmazása:
A sópárnát hidegen és melegen is alkalmazhatjuk.
Helyezzük a sópárnát szükség szerint fél órára 50 -60°C-os sütőbe vagy a mélyhűtőbe, majd helyezzük kb. 20 percre a fájós, problémás testrészre. Allergia, megfázás, egyéb légúti panaszok esetén alváshoz is használható!

Parajdi sószappan

Sópárna

 A parajdi sószappan nem más, mint egy nagyobb darab kristálysó, amit szappan formájúra csiszoltak. Azaz ez egy 100%-os parajdi kristálysó, ami nem tartalmaz semmiféle hozzáadott kémiai, irritáló anyagot.

Más szappanokkal szemben a parajdi sószappan abban is különleges, hogy a benne található természetes iszapnak köszönhetően, hatékonyságát sokkal kevesebb idő alatt és látványosabban érzékelheti. Ráadásul egyetlen parajdi sószappan akár 6-10 hónapig is elegendő rendszeres használat mellett is.
Így használd a parajdi sószappant:
Tisztálkodás után, a még nedves bőrt kend be parajdi sószappannal
Nagyjából 5 percig hagyd száradni.
Ezt követően töröld le száraz törölközővel, a bőrön kikristályosodott parajdi sót. ( Dörzsölés helyett, nehogy megkarcold magad, csak finoman simítsd le.)
A maximális hatékonyság elérése érdekében, ne mossad le a parajdi sószappant, mivel az helyreállítja a bőr pH-értékét.
Közvetlenül sószappanozás után kerüld a krémek használatát.
A parajdi sószappan sokoldalúan alkalmazható valamennyi bőrtípusra, így szőrtelenítés előtt például kiváló hámlasztó, szőrtelenítés után pedig gyulladáscsökkentő hatását fejti ki.
Mire használd a parajdi sószappant?
Az arc, test általános ápolására,
A bőr feszesítésére,
A bőr természetes pH értékének beállítására
Bizonyos bőrbetegségeknél különösen ajánlott:
Pl.: ekcéma, allergia, gomba, fertőzés, pikkelysömör, herpesz.
(Bőrbetegségek esetén a karcolás elkerülése miatt, kézzel vigyük fel a sószappant a kezelendő felületre.)
Szőrtüszőgyulladás kezelésére
Borotválkozás után arcvíz helyett
Kézápolásra,
A könyök és a sarok bőrének puhítására
Deo-ként baktériumölő hatásánál fogva, elűzi a kellemetlen testszagot
Rovarcsípések enyhítésére.
(A parajdi sószappan zsíros bőr esetén, még a kamaszoknál is képes beállítani a faggyútermelés egészséges egyensúlyát.
Pattanásos, zsíros bőr esetén a parajdi sószappan használatának elején egy kis rosszabbodásra lehet számítani, ami a homeosztázis jele, illetve annak, hogy a bőr méregtelenítési folyamata megindult.)
Tévhit, hogy a só kiszárítja a bőrt, valójában a nedvességet a sejtekbe zárja, azaz minden másnál jobban és mélyebben hidratálja a bőrt. Tapasztalatok: Sokan esnek tévhitbe hogy szárít, valójában 2-3 napig fokozza a problémát, mert a méregtelenítési folyamata megindult. Ha kitartol akkor a 4. napon már csodálatosan érzed a bőrödön a jótékonyságát.
Mint tudjuk Kitartás nélkül semmi sem fog működni!!! Sajnos sok emberen tapasztaljuk napi szinten hogy azonnal eredményekre számít. Talán ezért szednek emberek annyi gyógyszert, hiszen az felületesen azonnal csillapít. Azt viszont senki nem veszi figyelembe hogy csak a tüneteket szünteti meg (sajnos) Az OKOT NEM. Ezt kellene mindenkinek végre tudatosítania.

 Só párologtatása otthonunkban.

LAKÁSUNK LEVEGŐJÉNEK TERMÉSZETES MÓDON VALÓ FERTŐTLENÍTÉSE, ÉS A NÁTHA ,VALAMINT A FELSŐ LÉGÚTI FERTŐZÉSEK OTTHONI KEZELÉSE TERMÉSZETES MÓDSZERREL:
PÁROLOGTATÓ SÓTÁLLAL!                
KŐSÓ  
(párologtatásra)

Kősó párologtatásra


A hálószobánkban, ahol nyolc órát is eltölthetünk naponta, egy igen egyszerű és olcsó módszerrel feljavíthatjuk a levegő minőségét. Friss, tiszta, csiramentes, tengerparti sós levegőt tudunk otthon is előállítani. Vegyünk egy nagyobb méretű üvegedényt (legalább 30 cm átmérőjűt!), tegyünk bele 2 kg kősót és töltsük fel vízzel – annyival, hogy lepje el a sót, amit beletettünk -, helyezzük az ágyunkhoz minél közelebb, tegyünk alája egy műanyag tálcát és arra vigyázzunk, hogy a szobahőmérsékleten elpárolgott vizet rendszeresen pótoljuk. Egy-két hét alatt az edény falára akár ujjnyi fehér sóréteg is kicsapódik, így maga a látvány is csodálatos. Ezek után egyéb dolgunk nincs, mint a kipárolgott sós levegőt szívni. Télen a vírusok és baktériumok messze elkerülik ezt a helyet, nyáron igazi pollencsapdaként viselkedik. A lakásba több helyen is lehet sótálat elhelyezni, de a hálószobában mindenképpen legyen. Egy adag só fél évet is eltarthat, de ha megunjuk, és úgy érezzük, hogy nincs rá szükségünk a továbbiakban, akkor csak tiszta vízben le kell mosni a lerakodott sót az edény faláról és bármire használhatjuk ismét a tálat.Ha hagyjuk, akkor az idő múlásával egyre szebbé és egyre nélkülözhetetlenebbé válik ez a különleges és egyszerű módszer. 

A hozzávalók : 2kg kősó, egy 30 cm átmérőjű üvegtál. A kősó megrendelhető az EgyenSúly-szigeten. Bővebb felvilágosításért térjen be hozzánk.  

 Parajdi sóhatása növényekre

Képtalálat a következőre: „parajdi só képek”

Van egy számomra is ismeretlen, de most már tudatos ismeretem hogy valójában NEM csak az EMBERI szervezet hálás a SÓÉRT hanem, a NÖVÉNYEK is.   Már egy évben 2X-er de, folyamatosan virágoznak az orchideáim régebben nem igazán volt ez jellemző, Mióta pici Parajdi sót teszek rájuk öntözés előtt azóta nagyon hálásak, Erre akkor jöttem rá, mikor még a Parajdi sóportól folyamatosan kellett őket mosnom, mindannak ellenére folyamatosan kezdtek virágozni. Azóta mindig kapnak egy csipetnyi Parajdi sót. Ők csodálatosan virágoznak, én és a vendégeim pedig a csodájára járnak naponta. Természetesen a masszázsban lévők is kapnak a sós levegőből, hiszen azért alakítottuk úgy át hogy 100 kg. Pararajdi só , a 40-60 p.-et  masszázzsal töltenek.

    Parajdi fürdősó Terápia  

A sós vizes fürdőzés elsősorban mozgásszervi és reumatikus betegségek, neurológiai perifériás betegségek, nőgyógyászati panaszok, bőrproblémák esetén javasoltak, illetve stressz oldásra, relaxációs célra ajánlott. A koncentrált sós víz nagyobb hőmegtartási és közvetítő képességű, mint az édes víz, így a páciens hosszabb ideig érzi a test felmelegedését. Javul a végtagok vérkeringése, csökkennek az ízületi és izomfájdalmak. Méregtelenítő hatása is jelentős: Egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása egy 3 napos böjtnek felel meg!

A sófürdő koncentrációja legalább 1% -os legyen, azaz egy átlagos méretű fürdőkád (kb. 100 l) esetében min. 1 kg kristálysó szükséges. Minél magasabb a koncentráció, annál erősebb a méregtelenítő hatása.

Úszás
Dézsa

PIKKELYSÖMÖR,BŐR-ÉS KÖRÖMGOMBA,EKCÉMA ÉS EGYÉB BŐRBETEGSÉGEK KEZELÉSE SÓTERÁPIÁVAL,GYÓGYSZERMENTESEN!

Akár több éve is meglevő bőrbetegségeket sikeresen lehet kezelni sóterápiával,és nem is szükséges hozzá sok minden.Az az ideális eset,ha van fürdőkádunk,mert ilyenkor egy 10 alkalmas sós fürdővel tudunk kezdeni.Egy kád jó meleg vízhez(kb 100 l) fél kiló natúr,adalékmentes parajdi fürdősót teszünk,ebben legalább 20-30 percet eltöltünk.Ez idő alatt a szervezetünk méregtelenít is,a sós fürdő hatására salakanyagok távoznak el a bőr pórusain keresztül.Miután kiszálltunk a kádból,ezt a sós vizet nem mossuk le,és nem törüljük le bőrünkről,hanem fürdőköpenyt-vagy pizsamát,hálóinget véve magunkra-akár az ágyba bebújva megszárítkozunk.A bőrünkre rászáradt apró kis sókristályokat 20-30 perc után száraz törülközővel eltávolíthatjuk a bőrünkről.Ezt 10 egymást követő nap kell elvégezni,lehetőleg este.Ez idő alatt már látható javulást érünk el az érintett bőrfelületen.Ha látjuk a javulást,akkor a sós fürdő után bekenhetjük azt a felületet egy sókrémmel,amely segítségével további jobbulást érünk el. 5 kiló natúr fürdősóval,és egy sókrémmel nagyon jó eredményeket lehet elérni.Több gyógyult vásárlónk is van,akik ezzel a módszerrel gyógyultak ki különböző bőrproblémáikból:pikkelysömör,ekcéma,viszketegség,kiütés,bőr-és körömgomba. 100%-os garancia nincs ezzel sem,hogy mindenki meggyógyul,de legalább nem szteroidos és másféle gyógyszereket kell szedniük,és ennek a módszernek nincs mellékhatása.
Akinek nincs fürdőkádja,az a sószappan használatával,és a krémmel tudja ugyanezt a hatást elérni.A sószappant tisztálkodás után használjuk,a még nedves bőr besúrolva vele,hagyjuk rászáradni.Ekkor sem törüljük le a bőrünkről a sóréteget,csak miután rászáradt,utána negyedórával.                                                 

A sószappanos kezelés legalább két hétig tartson,mert több idő kell a gyógyhatás eléréséhez.  

“A kristlysó az emberiség legfontosabb orvossága.” (Plinius)                                                                                      

Szelfie
Fürdőzés

Parajd Szovátától 9 kilométerre délkeletre található, 500-525 m tengerszint feletti magasságban. A település sóbányájáról és sósfürdőiről híres. A parajdi sóbánya és a sósfürdő méltán tett szert a világhírnévre. Emberek ezrei keresik fel évente, mivel sós, fertőtlenítő hatású levegője alkalmas az asztma és más légúti betegségek gyógyítására és enyhítésére.

A fejtett parajdi kősó nem fehér, hanem szürkés színű. Ezt az elszíneződést a sóban lévő természetes ásványi anyagokban igen gazdag iszapmaradvány okozza (ennek aránya kb. 3,5-4%). A parajdi só kálciumot, káliumot, jódot, brómot, magnéziumot és még más nyomelemeket is tartalmaz. Ez az, ami megkülönbözteti a többi bányászott kősótól.
Mára kezdik megismerni a só igazi értékét, mely a különböző betegségek kezelésében és megelőzésében rejlik. A sóterápia felfedezése a véletlen műve volt. Elítélteket dolgoztattak a sóbányákban és megfigyelték, hogy ezek a rabok 10-15 évvel is tovább éltek szabad embertársaikhoz képest. Ez annak volt köszönhető, hogy a sóbányákban a só lebegő állapotban van jelen, megtisztítva a levegőt a káros baktériumoktól, allergénektől. Ma már a sóterápiát tudatosan használják légzés- és fürdőterápia formájában. A sónak nagy szerepe van a szervezet ionháztartásának szabályozásában, és fertőtlenítő hatása is jelentős. Fontos tudni, hogy amikor a parajdi kősóról beszélünk, a 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó természetes kristálysóra gondolunk !
Allergia, asztma, megfázás, arcüreggyulladás, torokfájás – életünk során mindannyian találkozunk velük. Sokan sajnos rendszeresen. Napjainkba számtalan gyógyszer és módszer lehet a segítségünkre ezen tünetek enyhítésére, kezelésére. Sajnos azonban nem sokan tudják, hogy van egy természetes és tartós eredményt hozó kincsünk: a természetes kősó, mely hamar enyhítheti panaszainkat. Tartós használata pedig jótékonyan erősíti az immunrendszert, regenerálja az akut gyulladások miatt tönkrement nyálkahártyát, ezáltal képessé teszi a szervezetet a védekezésre.
Sajnos a körülöttünk lévő levegő olyan mértékben szennyezett (füst, gázok, por, stb.), hogy az már önmagában is nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket és terheli meg immunrendszerünket.     A természetes kősó megtisztítja a levegőt oly módon, hogy a negatív töltésű ionok megkötik a pozitív töltésű porszemeket, ezt belélegezve gátolja a gyulladások kialakulását és fokozza a légzőszervek öntisztulását.